Sentrale personer

Hei! 

Noen sentrale personer innen jødedommen:
  • Moses - Regnes som en av de mest sentrale og viktigste personene i jødedommen. Han var den som tok imot de 613 budene og Toraen på Sinai-fjellet.
  • Abram - Abraham blir han kalt, jødenes stamfar. Han var mannen bak den første formen av monoteisme. Han fikk et kall fra Gud som fortalte at han skulle begi seg på en reise som omsider førte til det landet Gud hadde lovet ham. Abraham fikk to sønner, Ismael og Isak.
  • Josva - Moses fikk i oppdrag fra Gud å bringe det israelske folket fra Egypt til det landet Gud hadde lovet dem. Moses kom aldri frem til landet Gud hadde lovet dem. Han døde underveis. Etter det overtok Josva etter Moses, og førte israelittene frem. Her slo det israelske folket seg ned. Jødene bodde allikevel ikke bare i dette landet. I år 0 bodde mange av jødene i Juda, men også i jødiske kolonier rundt Middelhavet. Josva var en av profetene.
  • Messias - I en del jødiske fortelinger fortelles det at det skal komme en Messias, men det er ulike oppfattninger om hvordan dette skal skje. Jødene venter ikke på en som skal frelse dem, men en som skal komme når verden er rettferdig og det er fred. Mange mener at alle jøder da skal vende tilbake til Israel.

Moses :-)


C

Kjenner dere til flere sentrale personer ? :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jodedommen

Jodedommen

14, Trondheim

Hei! Dette er et skoleprosjekt om jødedommen. Upassende kommentarer vil bli slettet :-) E-C-M

Kategorier

Arkiv

hits